Otto F. Kernberg

Otto F. Kernberg

Dr. Kernberg Viyana’da doğmuş ve 1939’da ailesiyle birlikte Nazi Almanya’sından kaçarak Şili’ye göç etmiştir. Burada tıp, psikiyatri ve ardından Şili Psikanaliz Derneği’nde psikanaliz eğitimi almıştır. 1961’de Amerika Birleşik Devletleri’ne gelmiştir ve şu anda Weill Cornell Tıp Koleji’nde psikiyatri profesörüdür.

Dr. Kernberg, borderline ve narsistik kişilik bozuklukları üzerine ufuk açıcı çalışmalarıyla ünlüdür. Bu bozuklukların oluşumuyla ilgili bir teorisi vardır ve uygulamalı psikanaliz ile bu hastaları tedavi etmek için terapötik yöntemler oluşturmuştur. Kişilik bozukluklarının tedavisi için “Aktarım Odaklı Psikoterapi”yi geliştirmiştir. Ayrıca çalışmaları, ego psikolojisini, hem Kleincı hem de diğer nesne ilişkileri kuramlarla bütünleştirmede merkezi bir rol oynamıştır. Nesne ilişkileri, karakter patolojisi, aşık olma ve psikanalitik eğitimdeki sorunlar hakkında yazılar yazmıştır.

Otto F. Kernberg, M.D., F.A.P.A., The New York Presbyterian Hospital, Westchester Division’daki Kişilik Bozuklukları Enstitüsü direktörü ve Cornell Üniversitesi Weill Medical College’da psikiyatri profesörüdür. Dr. Kernberg, Uluslararası Psikanaliz Derneği’nin eski başkanlarındandır. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi Psikanalitik Eğitim ve Araştırma Merkezi’nde eğitim ve süpercizyon analistidir.

1977-1993 yılları arasında Journal of the American Psychoanalytic Association’ın Kitap Editörlüğünü yapmıştır. Birçok kitabın yazarıdır.

Otto F. Kernberg Kitapları